De "I am the reader" book tag

De "I am the reader" book tag

Deze week heb ik een tag voor jullie! Wat is dat dan zo'n tag? Wel, dat is namelijk een vragenlijst die je moet gaan invullen. Het oorspronkelijke idee van een "tag" is dat je andere mensen aanspoort om de vragenlijst ook te doen! Héél leuk concept! Behalve als je geen blogvrienden hebt (sad). Maar door de jaren heen doet iedereen verschillende tags, want iedereen mag meedoen natuurlijk! Niemand uitsluiten hé! De tag die ik vandaag zal gaan doen heet de 'I am the reader" tag. Ik lees heel graag boeken en zal ook in de toekomst boekenreviews gaan doen! Benieuwd naar mij als lezer? Dan is deze blogpost iets voor jou! Enjoy!


Laten we maar van start gaan! Hier de vragen en natuurlijk de antwoorden daarbij!


1. Kies een woord dat beschrijft dat je een lezer bent.
Interessant en boeiend! (oeps dat zijn er twee!)

2. Wat is het eerste boek waar je verliefd op werd? 
De boekenserie "Dagboek van een loser" eigenlijk snap ik het, ik was ook echt een beetje een loser. Heb hier thuis nog een boek liggen van die serie. Het heet "mijn leven als een loser", verklaart een hoop! Er zijn zelfs verfilmingen van deze boekenserie! Heb dit vorig jaar ontdekt!

3. Hardcover of paperback? 
Als ik het boek buitenshuis wil lezen, zou ik eerder een hardcover kiezen, maar als ik het gewoon thuis zou lezen dan vind ik paperbacks totaal niet storend! Want dan heb je minder kans dat je boek helemaal slordig en vol met ezelsoren komt te staan! En als je Annelies heet, weet je gewoon dat je gedoemd bent om slordig te zijn met dingen!

4. Hoe heeft lezen jouw identiteit gevormd? 
Ik heb al heel mijn leven last van druk zijn of niet weten wat te doen om even relaxed te zijn, boeken lezen en overmatig youtube en netflix kijken lol, zorgen ervoor dat ik rustiger ben en me niet altijd verveel. Ik heb ook veel geleerd door boeken te lezen! 

5. Welk boek lees je als je getroost moet worden? 
Ik lees dan meestal een boek met humor zoals "pyjamadagen" van Sarah Andersen! Het boek staat vol met korte stripfragmentjes die over allerlei dingen gaan, meestal héél herkenbare dingen! Echt een aanrader!

6. Wie heeft je geleerd om een lezer te zijn? (Of deed je het allemaal alleen?) 
Mijn mama nam me van kleins af aan mee naar de bibliotheek. Ik las toen meestal dagboek van een loser, of  klein Suske en Wiske. Toen ik ouder werd las ik 13+ verhalen die meestal gingen over liefde vriendschap en van die dingen. Dit is nu geëvolueerd naar waargebeurde verhalen en Engelse boeken. De Engelse boeken die ik voornamelijk nu lees zijn kinderboeken van roald dahl. Ik ben ook helemaal in de ban van Harry Potter en in de toekomst zal ik ook Stephen King beginnen lezen!

7. Beschrijf uw droom lezingslounge. 
Een héél comfortabele fauteuil met een fluffy dekentje en zachte kussentjes erin. 

8. Welk boek veranderde de manier waarop je handelt of de wereld ziet?
Ik kan niet kiezen tussen 2 boeken dus ik zeg ze maar allebei, het boek "Verziekt" van Julie Gregory en het boek "Een kind in nood" van Torey Hayden. Beide boeken gaan over kinderen die mishandelt worden door de ouders. Deze boeken hebben mijn ogen geopend en hebben mij laten inzien dat sommige kinderen in hele nare situaties wonen of leven. 

Besluit
Ik vond deze tag heel leuk en zal in de toekomst zeker nog zo'n soort tags doen!
Er komen meer van dit soort tags in de toekomst. Ik zal ook boekenreviews gaan doen!
Eerst nog een paar boeken lezen ofcourse en daarna hup een review!

Dit was het dan! Tot volgende week, bij een nieuwe blogpost!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.